<

Oscar Piastri első Nagydíj győzelmét 35. próbálkozásra szerezte meg egy feszült verseny során, miközben várta, hogy McLaren csapattársa, Lando Norris átadja neki a vezetést egy boxkiállási stratégia miatt.

Miközben a McLaren 2021 Monza óta legjobb eredményét ünnepelte, más csapatok azon tűnődtek Budapestről távozva, hogy mi lehetett volna. Lawrence Barretto kiemeli a magyar Nagydíj izgalmas versenyének nyerteseit és veszteseit

Oscar Piastri több közeli próbálkozás után megszerezte első Nagydíj győzelmét Magyarországon egy erős kezdéssel, ami az élre repítette őt. A 23 éves ausztrál az első versenyző, aki a 21. században született és futamot nyert, az ötödik ausztrál, aki F1-es dobogóra állt, és a 115. versenyző, aki világbajnoki Nagydíjat nyert.

Piastri elismeri, hogy a McLaren csapatutasítások kicsit idegessé tették, miközben visszatekintett a “nagyon különleges” első győzelmére Magyarországon.

Ez volt Piastri harmadik dobogós helyezése hat versenyen belül, és a második top-kettes helyezése az utóbbi három eseményen. Most már csak öt ponttal van lemaradva Carlos Sainz mögött a pilóták rangsorában a negyedik helyért folytatott küzdelemben.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *