<

Slechtste handtekening ooit: Feyenoord hebben een slechtste deal gemaakt door een speler te ondertekenen van…..

Data-gedreven transfers namen een extra dimensie op voor Mats Wieffer’s recente verhuizing van Feyenoord naar Brighton & Hove Albion.

De centrale middenvelder werd geïdentificeerd als een ideale pasvorm voor Brighton door Feyenoord evenals door de buy club voordat hij zijn £25million ($32m) verplaatsen in juli op een vijfjarig contract

Het uitgangspunt voor elke Brighton transfer business is de wereldwijde database van spelers gebouwd door eigenaar-voorzitter Tony Bloom, die wordt ondersteund door gerichte scouting.

Bloom’s algoritme benadrukte de voordelen van het ondertekenen Wieffer in een gebied van het veld waar de club verloor Moises Caicedo en Alexis Mac Allister afgelopen zomer aan Chelsea en Liverpool. Dat is in het huidige venster gevolgd door de langdurige Pascal Gross die naar huis terugkeert naar Duitsland om bij Borussia Dortmund aan te sluiten.

LONDON, ENGLAND - AUGUST 03: Mats Wieffer of Brighton &amp;amp; Hove Albion looks on during a pre-season friendly match between Queens Park Rangers and Brighton &amp;amp; Hove Albion at Loftus Road on August 03, 2024 in London, England. (Photo by Warren Little/Getty Images)

Aan de andere kant, Feyenoord geïdentificeerd Brighton als de beste volgende carrière stap voor 24-jarige Wieffer — te midden van de belangstelling van andere clubs, waaronder AC Milan — door middel van een associatie met een specialist consultancy.

FACTS Consultancy, een bedrijf gevestigd in Amsterdam, is vijf jaar geleden opgericht, voornamelijk als gegevensbron voor meer dan 50 spelersagenten, terwijl het ook samenwerkt met Rotterdamse Feyenoord en andere clubs in Nederland en in het buitenland.

De vertegenwoordigers van Aston Villa linksback Lucas Digne besteld een rapport van FACTS om langetermijncontract onderhandelingen in 2021 te ondersteunen, toen de Franse internationale speelde voor club Everton. FACTS speelde ook een rol in Steven Bergwijn’s verhuizing van PSV Eindhoven naar Tottenham Hotspur in januari 2020.

Een nieuwe ontwikkeling deze zomer heeft ertoe geleid dat Feyenoord gebruik maakt van de expertise van FACTS niet alleen voor potentiële ondertekeningen, maar ook voor spelers die de club verlaten, zoals negen-cap Nederland internationale Wieffer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *