<
September 17, 2024

verdrietig om te vertrekken: Charlotte FC sluit een transferovereenkomst van $8,7 miljoen voor de Nederlandse internationale Calvin Stengs van Feyenoord.

Calvin Stengs zal naar verwachting maandag een medisch onderzoek ondergaan voordat hij een overdracht van $8,7M naar Charlotte FC afsluit, volgens bronnen die door GOAL zijn bevestigd. Uit rapporten uit Nederland blijkt dat Stengs vervolgens een vierjarige overeenkomst met de MLS zal ondertekenen.

De 25-jarige aanvallende middenvelder heeft Nederland acht keer vertegenwoordigd en maakte zijn internationale debuut in 2019 met twee assists in een 5-0 overwinning op Estland. Onlangs scoorde hij zijn eerste internationale doelpunten met een hat-trick in de Finale Euro 2024 kwalificatie van Nederland tegen Gibraltar.

Charlotte FC Stengs

Eenmaal beschouwd als een van Nederland’s helderste vooruitzichten, Stengs steeg uit de AZ academie en maakte zijn doorbraak tijdens het seizoen 2018-19, het scoren van 24 doelpunten in 113 verschijningen voor zijn jongerenclub. Hij verhuisde later naar Nice voor bijna €10 miljoen ($10.92M), een seizoen in Frankrijk waar hij een doelpunt scoorde en een assist gaf in 24 wedstrijden voordat hij werd geleend aan Antwerpen in de Belgische Pro League.

Stengs keerde terug naar Nederland voor het seizoen 2023-24, waar hij speelde onder nu-Liverpool manager Arne Slot en hielp zijn team de KNVB Cup winnen, bijdragen zes doelpunten en 12 assists. Eerder deze maand heeft hij ook het Johan Cruyff Shield opgeheven.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *