<

Atât de trist să ne luăm rămas bun: antrenorul principal al FCSB, în lacrimi, după ce a confirmat plecarea jucătorului său de bază…citeÈ™te mai mult

LASK Linz întâmpină FCSB la Raiffeisen Arena din Austria pentru prima manșă a confruntării din playoff-ul Ligii Europa, joi seara.

Câștigătorii acestui duel în două manșe se vor califica pentru noul Europa League extins la 36 de echipe, în timp ce învinșii vor retrograda în Conference League.

LASK Linz încearcă să se califice în faza grupelor Ligii Europa pentru a patra oară în istoria sa și pentru a doua oară în două sezoane, după ce a concurat în faza grupelor din sezonul 2023-24.

Preview: LASK Linz vs. FCSB - prediction, team news, lineups - Sports Mole

Lasklerii au fost nevoiți să se mulțumească cu un alt loc trei în Bundesliga austriacă sezonul trecut, dar asta înseamnă că au intrat automat în runda de playoff a Ligii Europa, în loc să concureze în rundele de calificare anterioare.

După o perioadă ca antrenor interimar la sfârșitul sezonului trecut, Thomas Darazs a preluat acum conducerea într-un mod permanent, iar cei 46 de ani ai săi au adus un început mixt în noua campanie, cu două victorii și două înfrângeri în primele patru meciuri oficiale ale lui LASK.

O victorie confortabilă cu 3-0 împotriva echipei de ligă inferioară Union Gurten în prima rundă a Cupei Austriei a fost urmată de o victorie cu 2-1 în deplasare împotriva lui Hartberg în prima lor partidă din prima ligă la începutul lunii august, dar de atunci au pierdut două meciuri consecutive în ligă acasă, în fața lui Rheindorf Altach (2-1) și Red Bull Salzburg (1-0), cedând în fața acestora din urmă weekendul trecut.

Darazs va căuta un răspuns din partea echipei sale LASK joi, când se va confrunta cu o echipă FCSB, care s-a luptat și ea să aibă o formă constantă la începutul acestui sezon.

Într-adevăr, campionii români de 27 de ori au câștigat doar cinci din cele 12 meciuri competitive disputate în toate competițiile, obținând doar o victorie din primele cinci partide din prima ligă, ceea ce îi lasă pe locul 13 și deja la nouă puncte distanță de vârful clasamentului.

Echipa lui Elias Charalambous a suferit o înfrângere strânsă, 1-0, pe teren propriu, cu 10 jucători, în fața celor de la Politehnica Iași, weekendul trecut, la patru zile după ce a pierdut cu 3-2 în fața lui Sparta Praga (și 4-3 la general) în runda a treia de calificare pentru Liga Campionilor.

Un loc în Europa League este acum disponibil pentru FCSB, care își propune să se califice în faza principală a competiției pentru prima dată de la atingerea rundelor eliminatorii în sezonul 2017-18.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *