<
September 12, 2024

OFICIAL: FCSB l-a semnat pe Rafael Leão…………… Mai multe detalii…

După ce au încheiat prima manșă cu un egal de 1-1 în Austria, FCSB și LASK Linz se vor confrunta pe Stadionul Steaua din București în manșa a doua a playoff-ului Europa League, joi.

Câștigătorii acestei duble manșe vor avansa în Europa League, extinsă la 36 de echipe, în timp ce învinșii vor ajunge în Europa Conference League.

 

Previzualizare meci:
William Baeten de la FCSB sărbătorește victoria echipei sale după meciul cu FC Maccabi Tel Aviv în a doua manșă a turului secund de calificare din Champions League pe 31 iulie 2024 [pe 4 august 2024] © Imago

FCSB încă are șansa de a se califica în faza principală a Europa League pentru prima dată de la atingerea optimilor de finală în sezonul 2017-18, după ce a reușit să obțină un egal împotriva echipei LASK Linz în prima manșă de săptămâna trecută.

Adil Taoui a deschis scorul pentru LASK la puțin peste jumătatea primei reprize, dar FCSB a egalat prin David Miculescu în primul minut de prelungire al primei reprize, iar apoi ambele echipe au întâmpinat dificultăți în a crea ocazii de gol în a doua repriză, dominată de precauție.

FCSB și-a prelungit de atunci seria de meciuri fără victorie în toate competițiile la patru, după ce a suferit o înfrângere cu 2-0 în deplasare împotriva Hermannstadt în SuperLiga, duminică – a treia înfrângere în primele șase meciuri din noul sezon, care îi lasă pe campionii României de 27 de ori pe penultimul loc în clasament, la 10 puncte în spatele liderului FC Universitatea Cluj.

Antrenorul Elias Charalambous a sugerat după meci că jucătorii săi ar fi avut un ochi pe meciul de joi din Europa League, iar această distragere a contribuit în mod evident la o performanță dezamăgitoare în campionat.

Aceeași situație se poate spune și despre LASK, care a pierdut trei din primele patru meciuri din noul sezon al Bundesliga austriacă, după ce a fost învinsă cu 2-1 în deplasare împotriva Austria Viena, weekendul trecut.

Marin Ljubicic a dat inițial avantaj echipei Die Laskler în minutul 19, dar acesta a fost anulat doar un minut mai târziu de Maurice Malone, înainte ca Austria Viena să obțină toate cele trei puncte datorită unui gol înscris de Manfred Fischer în minutul 87.

Thomas Darazs nu a fost deloc mulțumit de performanța echipei sale și este acum nerăbdător să vadă cum jucătorii LASK “se descurcă între ei când lucrurile devin mai dificile” în următoarele săptămâni, pe măsură ce presiunea crește după un început dificil de campionat.

O revenire rapidă la victorii este o prioritate pentru LASK, care intră în manșa a doua de joi cu obiectivul de a se califica în faza grupelor Europa League pentru a patra oară în istorie și pentru a doua oară consecutiv, după ce a participat în grupele sezonului 2023-24.

Forma FCSB în Europa League:
D

Forma FCSB în toate competițiile:
DWLLDL

Forma LASK Linz în Europa League:
D

Forma LASK Linz în toate competițiile:
WWLLDL

Știri echipă:
Antrenorul LASK, Thomas Darazs pe 27 iulie 2024 © Imago

Antrenorul FSCB, Charalambous, a dezvăluit că Darius Olaru a cerut să fie schimbat în ultimele minute ale primei manșe din cauza unei probleme nedefinite. Mijlocașul ofensiv nu a fost implicat în înfrângerea de weekendul trecut împotriva Hermannstadt și rămâne incert pentru meciul de joi.

Absența potențială a lui Olaru, care a înscris șapte goluri și a oferit trei pase decisive în 11 meciuri în acest sezon, ar putea să-l vadă pe Alexandru Băluță înlocuindu-l în rolul de număr 10 în spatele lui Daniel Popa, cu sprijin în atac oferit de Miculescu și Florin Tănase.

În ceea ce privește LASK Linz, Andres Andrade (ruptură ACL), Ibrahim Mustapha (gleznă), Florian Flecker (picior rupt), Maximilian Entrup (genunchi) și Ivan Ljubic (coapsă) rămân toți indisponibili din cauza accidentărilor, în timp ce Tomas Tavares este incert.

Tomas Galvez, un împrumut de la Manchester City, s-a recuperat după o problemă minoră pentru a juca ca rezervă în a doua repriză weekendul trecut și ar putea fi apt să înceapă titular în locul lui George Bello pe postul de fundaș stânga.

Posibilă echipă de start a FCSB:
Lawal; Bogarde, Ziereis, Smolcic, Galvez; Jovicic, Horvath; Usor, Zulj, Pintor; Ljubicic

Posibilă echipă de start a LASK Linz:
Tarnovanu; Crețu, Ngezana, Dawa, Radunovic; Sut, Edjouma; Ștefănescu, Băluță, Tănase; Popa

Verdictul nostru: FCSB 1-2 LASK Linz (LASK Linz să câștige cu 3-2 la general)
Rezultatele pozitive au fost greu de obținut pentru ambele echipe în ultimele săptămâni, dar ambele vor fi motivate de perspectiva de a-și asigura locul în Europa League cu o victorie joi.

FCSB a pierdut trei din ultimele patru meciuri pe teren propriu și ar putea fi din nou în dificultate în fața propriilor suporteri, deoarece credem că LASK Linz va reuși să câștige un meci strâns în manșa a doua.

Pentru analiza celor mai probabile rezultate, scoruri și alte detalii pentru acest meci, faceți clic aici.

Previzualizări prin e-mail
Faceți clic aici pentru a primi e-mailul zilnic de previzualizări și predicții al Sports Mole pentru fiecare meci major!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *